RODEO
  • Dobar prinos
  • Pravilan oblik i veličina krtola
  • Tamo crvena sjajna pokožica
  • Visok sadržaj suve materije
  • Dobar ukus
KARAKTERISTIKE:
  • Tip kuvanja: B – Blago mek
  • Ranostasnost: 55 Kasna
  • Prinos : 108 Visok
  • Veličina krtola: 80 Krupne
  • Oblik krtola: Ovalne /uzduženo ovalne
  • Broj krtola: 9-11
  • Boja mesa nakon kuvanja: Svetlo žuto
  • Boja pokožice: Crvena
  • Plodovi: Nekoliko
  • Period mirovanja klice: 62 Srednji
  • Nicanje: 75 Normalno
  • Osetljivost na Metribuzin: 82 Blago osetljiva
  • Razvoj habitusa: 81 Vrlo snažan
  • Unutrašnje modrice: 11 Osetljiva
  • Poremećaj malog krompira: 79 Blago osetljiva
  • Suva materija/Skrob: 22% / 16,1%
  • Masa pod vodom / Specifična težina: 406 / 1,087
  • Prstenasta pegavost: 54 Osetljiva
  • Plamenjača lista: 55 Blago osetljiva
  • Plamenjača krtola: 57 Osetljiva
  • Obična krastavost: 56 Blago osetljiva
  • Prašna krastavost: 57 Blago osetljiva
  • PVY: 55 Osetljiva
  • Yntn tolerancija krtole: 94 Blago osetljiva
TIP Ro1 Ro2/3 Pa2 Pa3
VREDNOST 2 1 1 1
FYSIO F1 F2 F6 F18
VREDNOST 9
PCN otpornost


Bolest krtole
GUSTINA SADNJE:
Međuredno rastojanje
Kalibraža Broj biljaka/ha 75 cm 90 cm
28 /35 45.000 30 25 cm
35 /50 38.000 35 29 cm
50 /60 36.000 37 37 cm
Đubrenje
  • Količinu đubriva prilagoditi analizi zemljišta.
  • Azot (N): 200 kg N/ha uklučujući sadržaj u zemljištu.
  • Kalijum i fosfor u standardnim dozama.
Generalne instrukcije za gajenje
Pre sadnje i sadnja
  • Naklijavanje nije neophodno.
  • Izbegavati zemljišta sa rizikom od pojave krastavosti.
  • Neophodna je dobra struktura zemljišta, naročito u težim zemljištima.
  • Dobro formirati banak kako bi se izbegle zelene krtole.
Tokom vegetacije
  • Nicanje je ujednačeno uz dobar razvoj nadzemnog dela biljke.
  • U vreme zametanja krtola zemlja treba da je vlažna kako ne bi došlo do pojave krastavosti.
  • Redovna i preventivna upotreba fungicida je obavezna.
Desikacija i vađenje
  • Obratiti pažnju na desikaciju, naročito prilikom upotrebe visokih doza azota.
  • Pre desikacije usev treba da je zreo.
  • RODEO raste duboko u banak.
  • Pre vađenja pokožica treba da je formirana i zrela.
  • RODEO je blago osetljiv na pojavu modrica tokom vađenja. Pri vađenju izbegavati oštećenja.
Skladištenje
  • Radi prevencije srebrne krastavosti, odmah akon vađenja osušiti proizvod i održavati suve uslove.
  • Stabilna temperatura skladištenja sprečava i zaustavlja pojavu srebrne krastavosti.